විවිධ රටවල රස ආහාර සොයා යන අපට හමුවන තවත් රසවත් බතක් තමයි ඇරබිල් රයිස් කියන්නෙ.මේ ඇරබික් රයිස් වල මක්ලුබා කියන බත් එක සුවිශේශී වනවා.මෙය අරාබි රටවල් වන බහරේන්, ඉරාකය, ජෝර්දාන්, කුවේට්, ලෙබනන්, පලස්තීනය, සවුදි අරාබියාව වැනි රටවල ට්රැඩිශනල් ඩිශ් එක ඒ කියන්නෙ දේශීය ආහාරය ලෙස සලකනවා.අප සමූහය තුලත් මේ රසවත් බත් සාදාගන්නා අයුරු අපූරු ලෙස පැහැදිලි කර දී තිබෙනවා
*මක්ලුබා (Maqluba) රයිස් – by Thanuja
*චිකන් බුකාරි රයිස් – by Shamil
* මග්ගුලුබා චිකන් බිරියානි by Nilusha Dilrukshi
*මක්ලුබා චිකන් රයිස් by Sithara Weerarathna
*මග්ලූබා රයිස් by Lasanthi Sureka
*මක්ලූබා රයිස් by Indushika Rathnayake
*ඇරබික් මැග්ලුබා රයිස් by Anjula Sonali
*මග්ලූබා රයිස් by Anusha Jeewani
* මග්ගුලුබා රයිස් by Thauja Dilhani
*දිජාජ් මැග්ලූබා by Roshani Fernando
*මග්ලූබා by Thilashani Samarakoon
*මග්ලූබා රයිස් by Maheshika Peiris
*මග්ලූබා රයිස් by Awanthi Rathnasekara
*මක්ලූබා චිකන් රයිස් by Mai Ling Chang
*චිකන් මක්ලූබා by Vathsala Dassanayake Ishtaweera
*චිකන් මක්ලූබා by Aruni Amarakoon
*ප්රෝන්ස් මක්ලූබා රයිස් by Nilanka Perera
*මග්ලුබා රයිස් by Amali Weerasinghe
*කබ්සා රයිස් by Maheshika Peiris
*කබ්සා රයිස් by Natasha Wickramasinghe
*ඇරබික් කබ්සා රයිස් by Aruni Amarakoon
* ඊසි කබ්සා චිකන් රයිස් by Nilusha Dilrukshi
*චිකන් කබ්සා by Mai Ling Chang
*ලෑම්බ් කබ්සා by Anusha Jeewani
*ඇරබික් බිරියානි චිකන් මච්බූස් by Kani Disanayake
*මැක්ගුලාබ් රයිස් – by Heshanee
*ඇරබියන් රයිස් ( මග්ලූබා) by Rishemia
*ඇරබික් මග්ලූබා රයිස් by Nuwangi Gajaweera
* මච්බූස් රයිස් by Johanni Fernando
*ඇරබික් රයිස් by Dunali Kalpana
*චිකන් මන්ඩි රයිස් (ඇරබික් ) by Afsha Aftab
*ඉරෑනියන් බර්බෙරි රයිස් by Kani Dhasanayake
*ඇරබික් කීමා රයිස් by Janitha Vidyarathne