ඕනෑම ආහාරයක් සමග කැපෙන දෙයක් ලෙස ලුණු මිරිස් හෝ කට්ට සම්බල් හැදින්විය හැක.මන්ද කුමන ආහාරයක් පිසුවද ඒ සමග මින් ස්වල්පයක් එක් කර ගත් විට ඉන් ලබට රසය කීමට වචන නොමැත.ඒ තරමටම එහි රසය හා සුවිශේෂතවය අගනේය.
ලුණු මිරිස් / කට්ට සම්බල්
*ප්රෝන් බ්ලාචාන් (ලම්ප් රයිස් සඳහා) by Hirani Deethika
*ප්රෝන් බ්ලාචාන් by Rehana Risard
*චිකන් ලුණු මිරිස් – by Nilusha
*කට්ට සම්බෝල by Ruklanthi Andradi
*කට්ට සම්බෝල by Chathuri De Silva
*කිරිබතට සරිලන ලුණුමිරිස – by Chathusha
*ඉතිරිවුනු මාලු ඇඹුල් තියල් බැදලා හදපු ලුනු මිරිස් – by Hashini
*වෙනස් විදියකට හදපු ලුණු මිරිසක් – by Wasantha
*ඉස්සො ඔළු වලින් සම්බෝලයක් – by Nuwani
*රොටි කන්න සම්බෝලයක් – by Eranga
*වියළි ඉස්සන් මිශ්ර ලුණු මිරිස් – by Amali
*රසවත් ලුණු මිරිසක් – by Ashirini
*ලුණු මිරිස් by Indu Chandraguptha
*ලුනු මිරිස් තිත්ත නැතුව by Nilusha Dilrukshi
*ආප්ප කන්න රසවත් ලුනු මිරිස් by Chathurika S Kulasooriya
*දියාරු ලුණුමිරිස් by Nimeshika Madhushani
*හාල්මැස්සන් ඔළු ලුණුමිරිස් by Ishani U Wickrama
*කරපිංචා ලුණුමිරිස – by Group members
*කරපිංචා ලුණුමිරිස by Dominic Dissanayaka
*ලූනු පොල් මිරිස by Preena Dewdini
*කැරට් ලුනු මිරිස by Ranil Fonseka
*නයි කොච්චි ලුණුමිරිස ( රොටි වලට ) by Eranga Abeywardana
*කොච්චි මිශ්ර ලුණුමිරිස by Saheeshya Liyanage
*ලුනු මිරිස් වෙනස් විධියකට by Afsha
*තෙම්පරාදු ලුණුමිරිස by Nilusha Dilrukshi
*තෙම්පරාදු ලුණු මිරිස් by Jayani Wickramarachchi
*තෙම්පරාදු ලුනු මිරිස by Dilooshi Weerasuria
* තෙම්පරාදු ලුණුමිරිස (කල්තබාගත හැක) by Dilooshi Weerasuriya
*කූණිස්සො මිශ්ර තෙම්පරාදු ලුණුමිරිස් by Sithara Weerarathna
*ලුනුමිරිස් තෙල් දාලා by Niranjala Wijesinghe
*ආමන්ඩ් ලුණුමිරිස් by Nilusha Dilrukshi
*දක්කූස් (ලුනු මිරිස් ) by Chathurika Hemanthi
*පැනි දැමූ ලුනු මිරිස් by Apsara Samarakoon
*කොස්ඇට ලුනුමිරිස් by Kanchana Semage
* මින්චි සහ ගොරකා ලුණුමිරිස by Aruni Iddamalgoda
*ගස් තක්කාලි ලුනුමිරිස් by සදනී විජේරත්න
*ටූනා_ලුණුමිරිස්_පේස්ට් by Nilusha Dilrukshi
*ලුණුමිරිස්/කට්ට සම්බල් by Chandima Chandrasekara