ශ්රී ලංකාවට ආවේණික අල වර්ග සියයකට අධික බව ඔබ දන්නවාද? එසේ නම් මේ අල වලින් විවිධ බොහෝ රස මැවිය හැකි බව ඔබට පැහැදිලි ඇතැයි සිතමි.ඉන් අප සතු සියලු රස රහස් වට්ටෝරු මෙන්න ඔබටත්
අර්තාපල්
*අල කරිය by Vathsala Dassanayake Ishtaweera
*අල කරිය by Kapuge Udeni Perera
*අල කරිය by Nisansala U Herath
* අල කිරිහොදි by Chandima Ranasinghe
*අල කරිය (පූරි වලට ) by Ruwanthika Kumari
*අර්තාපල් නිවිති ඇඹුල by Vathsala Dassanayake Ishtaweera
*අවන් බේක් අල තෙල් දාල (මිරිස් අඩුවෙන් ) by Nilusha
*රසවත් අල කිරි හොද්දක් ක්රම කිහිපයකට by Group members
*අල බැදල කිරට උයල by Kumarasinghe Arachchilage
*අල කරිය වෙනස් විදියට Nisansal U Herath
*අල කරිය වෙනස් විදියට by Charitha Nilakshi Wickramasingha
*පරිප්පු මිශ්ර බිත්තර අල කරිය by Sithara Weerarathna
* අල බැදලා ඩෙවල් කරලා by MaI Li
*අල වෙනස් පහසු ක්ර්මයකට by MaI Li
*අල බැදුම by Chanaki Madushani
*අල බැදුම ( චිලීපේස්ට් / වරණීයා මිරිස් මිශ්ර ) by Aruni Amarakoon
*වෙනස් රසයකට අල බැදුමක් by Chandima Chandrasekara
*වෙනස් විදියකට අල බැදුමක් by Chandima Chandrasekara
*සිම්පල් අල බැදුමක් by Aruni Amarakoon
*අල මිරිසට ( දෙල් වගෙ ) by Nilusha
*අල පෙති තෙල්දාල by Aruni Amarakoon
*අල බැදුම by Rajika Rathnayaka
*අල තෙල් දාල by Wasana Jayathunga
*අල තෙල් දාල by Asery N Piyumi
*අල තෙල්දාල by Shamila Priyanga
*අල තෙල්දාල by Chandima Ranasingha
*අල තෙල්දාල by Arundathi Abeykoon
*අල බැදල තෙල්දාල by Madusha Weerasingha
*බැදපු අල තෙම්පරාදුව ( 20.දෙනෙකුට ) by Ruklanthi Andradi
*තම්බන්නෙ නැතුව අල තෙල් දාමු by Nilusha Dilrukshi
*අල බැදල තෙල්දාලා by Ruwanthi Amarasekara
*අර්තාපල් පෙති බෙදල උයල by Nisansala U Herath
*අල වෙනස් විදියට හදමු by Nayomi Weththasinghe
*හතු මිශ්ර අල බැඳුම by Chathuri De Silva
*කූණිස්සො මිශ්ර අල බැදුම by San Perera
*අල,වම්බටු තෙම්පරාදුව by Arosha Premathilaka
*අල / වම්බටු මසාලා කරි by Arosha Premathilaka
*තක්කාලි සෝස් සමග අල තෙල් දාල by Niranjala Wijesinghe
*අල තෙල් දාන විදි කිහිපයක් by Group Members
*වෙනස් විදිහකට අල තෙල් දාමු by Mihiri Amali Perera
*වෙනස් විදියට අල බැඳුමක් by Varuna N Dinushi
*වියළි අල බැදුම ( කල් තබා ගත හැක ) by Aruni Amarakoon
*තායි ක්රමයට බෝංචි සහ අර්තාපල් by Naleen
*රසවත් අල බැදුමක් පහසුවෙන් හදමු by Thilini
*රොටි,පරාටා කන්න රසවත් ව්යාංජනයක් by Sewwandi
*අල කරිය (පූරි කෑමට) by Uthpala Boteju
*ඉන්දියන් ස්ටයිල් පොටෑටෝ කරි by Ruklanthi Andradi
*පොටෑටෝ ෆ්රයි by Nisansala Upulamali Herath
*පොටෑටෝ ෆ්රයි ( සවුත් ඉන්දියන් වෙඩින් ස්ටයිල් ) by Chelani Dias
*එයාර්ෆුයර් එකේ බැදපු අල තෙලට by Madusha Weerasingha
*බිත්තර සමඟ අල තෙම්පරාදුව by Waruni Vichithra
*අල වෙනස් විදිහට ෆ්රයි කරල by Nayomi Weththasinghe
*ඔයිල් ෆ්රී අල බැදුමක් by Ayesha Chathurani
* ඔයිල් ෆ්රී අල බැදුම by Arunoda Lakmali
*රසවත් අල තෙම්පරාදුවක් by Amali
*අල සම්බෝල by Chathurika Sajeewani
*අල බොරය by Chamini Premathilake
*අර්තාපල් බොරය by Nawal Mishary
*අල නියඹලාව by Nisansala Kalpani
*ස්පයිසි බාල්ටි පොටේටෝ by Nadeeka Thushanthi
*පොටේටෝ විත් මින්ස් බීෆ් by VS F’do
*අල පොල් සමග තෙම්පරාදුව by Hasini Shrma
*අල කූනිස්සෝ හින්දුම by Chathurika sajiwani
*අල බුජියා ( පකිස්තාන් විදියට) by Afsha
*ගම්මිරිස් අල තෙම්පරාදුව by Neesha Fernandz
*අල මසාලා by Jayani Wickramarachchi
*අල මසාලා කරිය by Aruni Amarakoon
*Aloo Masala by Aruni Amarakoon
*කඩල පිටි මිශ්ර අල මසාලා by Yasangi Waidyasekera
*සවුත් ඉන්දියන් පොටෑටෝ මසාලා by Varuna N Dinushi
*අල , මල්ගෝවා මසාලා by Nisansala Upulamali Herath
*Aloo Baingan by Nisansala Upulamali Herath
*අල සහ මල්ගෝවා කිරට by Nisansala Upulamali Herath
*කොත්තමල්ලි ව්ත් ඔරිගනෝ පොටෑටෝ ෆ්රයි by Kaushi Wickramasekara
*අල උම්බලකඩ එක්ක තෙලට by Ruwani Madushika
*ටෙම්පර්ඩ් පොටේටෝ by Mischelli Perera
* පෑන් රෝස්ට්ඩ් ගාර්ලික් පොටෑටෝ by Nilusha Dilrukshi
* දහී අලූ by Vathsala Dassanayake
*අලූ මටර් by Vathsala Dassanayake Ishtaweera
*Vege Kofta by Chandima Ranasingha
*චෙට්ටිනාඩ් පොටෑටෝ ෆ්රයි by Induka Umali
*Aloo Fry by Ruklanthi Andradi
*ජීරා ආලු ෆ්රයි by Varuna N Dinushi
*Yummy Dahi Aloo by PRathibha Dawpadii
*චයිනීස් චිලී පොටෑටෝ by Madusha Weerasinghe
*අල කුරු බැදුම by Shyamalee Silva
*දම් ආලු by Chandima Ranasingha
*Marwadi Aloo by Rushani Reshika
*Artichokes &Potatoes by Shalina N Shehani Perera
මඤ්ඤොක්කා
*මඤ්ඤොක්කා by Bimaya Kodituwakku
*මයියොක්කා (පොල් සමග තෙම්පරාදු කර) by Thilini
*මඥ්ඥොක්කා පොල් තෙම්පරාදුව by Rushani Reshika
*මඤ්ඤොක්කා අල වලින් හදපු කොස් මැල්ලුම by Nilusha
*මඤ්ඤොක්කා මැල්ලුම by Srimani
*මඤ්ඤොක්කා මැල්ලුම by Vathsala Dassanayake Ishtaweera
*මඤ්ඤොක්කා බැදුම by Ashoka Kumaranayaka
*මයියොක්කා තෙම්පරාදුව by Sharm
*මඤ්ඤොක්කා තෙම්පරාදුව by Hirani Deethika
*මඤ්ඤොක්කා තෙම්පරාදුව by Nithu Upeksha
*මඥ්ඥොක්කා තෙම්පරාදුව by Hitheishi Lavindya Edirisinghe
*මඥ්ඥොක්කා තෙම්පරාදුව by Nayomi Weththasinghe
*මඥ්ඥොක්කා තෙම්පරාදුව by Sachi Senevirathne
*තෙම්පරාදු මඤ්ඤොක්කා by Aruni Amarakoon
*කූණිස්සො මිශ්ර මඥ්ඥොක්කා තෙම්පරාදුව by Aruni Amarakoon
*මඥ්ඥොක්කා තෙම්පරාදුව ( ඉන්දියන් ක්රමයට ) by Rushani Reshika
*මඤ්ඤොක්කා කිරට by KushaNishan Saunda
*මඤ්ඤොක්කා කිරට by Vindu Indiwari
*මඤ්ඤොක්කා කිරට by Sandunika Sewwandi
* මඥ්ඥොක්කා කිරට by Eranga Abeywardena
*මඥ්ඥොක්කා කිරට by Nayomi Weththasinghe
*මඤ්ඤොක්කා කරිය by Suyamya Ruwani Peiris
*මඥ්ඥොක්කා බෝල කරිය by Induka Umali Hewavitharana
*මඥ්ඥොක්කා මාළුව by Aruni Amarakoon
*මඥ්ඥොක්කා මාළුව by Rushani Reshika
*තෙම්පරාදු මඥ්ඥොක්කා ව්යාංජනය by Shamila Priyanga
*මයියොක්ක නියඹලාව by Thilini Tharanga Herath
*ඉන්දියන් මයියොක්ක කුර්මා කරිය by Aruni Amarakoon
*මඤ්ඤොක්කා වෙනස් විදියට by Shamila Priyanga
*මයියොක්කා බිරියානි by Mai Ling Chang
නෙළුම් අල
*නෙළුම් අල කරිය by Ashani Sandamali
*නෙළුම් අල කරිය by Saheeshya Liyanage
*නෙළුම් අල ව්යාක්ජනය(කිරට) by Thilini
*නෙළුම් අල ව්යාංජනය by Yasangi Waidyasekera
*නෙළුම් අල ව්යාංජනය by Shamila Priyanga
*නෙළුම් අල මාළුව by Sithara Weerarathna
*නෙළුම් අල හින්ඳුම by Sachi Senevirathne
*නෙලුම් අල ඩෙවල් by Muthuu Weerasinghe
*නෙලුම් අල සම්බෝල by KushaNishan Saunda
*නෙලුම් අල සම්බෝල by Eranga Abeywardana
*නෙළුම් අල කඩල පිටිවල දවටල by Nawoda Leelasena
කොහිල අල
*කොහිල කිරි දාල උයල by Nilusha
*කොහිල අල කිරට by Nirasha Nirasha
*කොහිල අල තලල උයල by Chathurika
*කොහිල අල රසවත් විදියට by Damayanthi
*කොහිල අල බැදල සම්බෝල by Nilushika Ekanayake
*කොහිල කලු පොල් මාලුව by Hashini
*ටෝෆු සහ කොහිල මෝජු by Iresha Kumarasinghe
*කොහිල විවිද රසටට හදමු by Group members
*කොහිල හදන ක්රම by Group Members
*කොහිල පරිප්පු සමග by Bashini Dayarathne
*කොහිල ඩෙවල් by Sachini Nawarathne
*කොහිල බැදුම by Tharshika Madushani
*කොහිල අල තෙම්පරාදුව by Nisansala Upulamali Herath
* කොහිල පෙති බැටර් ෆ්රයි by Muditha Nayomi
*කොහිල පපඩම් by Chandima Chandrasekara
*බැටර්ෆ්රයිඩ් කොහිල අල by Shashika Thilini
*කොහිල ඇඹුල by Eranga Abeywardana
*කොහිල අල ඩෙවල් by Arosha Premathilaka
කිරි අල
*කිරි අල රසට හදන විධි කිහිපයක් by Group members
* කිරි අල මසාලා කරිය by N Inoka
*කිරි අල ව්යාංජනය by Chathurika Sajeewani Kulasooriya
* කිරිඅල කරිය by Chandima Ranasinghe
බතල
*බතල තෙල්දාල by Chandima Chandrasekara
*බතල තෙම්පරාදුව by Dhammika Panangala
වෙනත් අල වර්ග
*ඉන්නල කළු පොල් මාළුව – by Tehani
*ඉන්නල ව්යාංජනය by Shamila Priyanga
*දන්නිල සාදන ආකාර by Group members
*සෙවෙල් අල (තුන්මස් අල) කරිය by Eranga Abeywardana